Magamról

Saját fotó
Pécs, Baranya, Hungary
"A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle... Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg. Az egész világ a tiéd. ... Amiből másnak nem adsz, legyen az arany, iszappá válik; legyen szent fény, átokká válik; legyen gyönyör, halállá válik..." (Hamvas Béla) Én ebben hiszek.... Akinek van -adnia kell! Ha nincs is semmid, van szeretet a szívedben -hát adj belőle! Van mosoly a lelkedben -hát osztogasd bőven! Van segítő szándék benned -hát segíts! Mindenkiben van valami jó, amit megoszthat másokkal - hát tegyétek!

2011. február 27., vasárnap

Kezdet....

breathing......

Nem is tudunk helyesen lélegezni. Én sem ....
És ennek következményei vannak. De meg tudjuk tanulni....
Én is. És meg akarom tanulni.....mint rengeteg más dolgot. Szeretni másokat és nem megítélni. Gyönyörködni a szép dolgokban és azt másoknak is megmutatni. Hallgatni a csendet, a levegő járását, a szél susogását. A víz csobogását. Hallani a zenét, tényleg hallani....Sok lesz ez egyszerre, de lehetséges.

breathing......

Elkezdtem tanulni. Nem matekot, vagy angolt, nem .... hanem élni. Egészségesen és boldogan. Tudatosan. De nehéz. Nem is elkezdeni, hanem folytatni! Betartani, és nem elfelejteni. Használni a tudást és alkalmazni. De talán az a legnehezebb, hogy kiválogasd magadnak mit is akarsz és milyen úton, milyen áron, és kitől akarsz tanulni. Na ez a kulcskérdés.... a kitől. 
Ki a tanító és ki hiteti el veled, hogy tanító. Hogyan döntsem el? Ki az igaz és ki a hamis prófétája annak a tudásnak? Nincs segítség ...... talán csak az ösztön, ami állítólag csalhatatlan. De nem a mai világban! A világ az ámításról szól, a hamisságról, az álarcokról, a pénzről. Kevés már az igaz ember. Szerencsémre én találtam! És mindjárt kettőt is belőlük!Hogy honnan tudom, hogy ők tényleg azok? ....az évek során bizonyítottak. Szívvel és lélekkel egyaránt. Hát ők az igaz tanítók....

De most másik tanító kell. Aki azt ismeri, amit keresek. Talán megtaláltam...... talán nem. A próba elkezdődött.

Szkepticizmus.........

Az örökségem valamelyik neves, vagy ismeretlen ősömtől. Talán hasznos. Talán hátráltat majd, de azt hiszem szükségem van rá a legelején. A puding próbája az evés azt mondják.... Hát én éppen most készülök megtömni a bendőm. Az íze remek, de hogy hasznos-e avagy káros az egészségemre, jót tesz-e a lelkemnek, az majd csak a jövőben derül ki. de addig is :

breathing........ 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése