Magamról

Saját fotó
Pécs, Baranya, Hungary
"A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle... Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg. Az egész világ a tiéd. ... Amiből másnak nem adsz, legyen az arany, iszappá válik; legyen szent fény, átokká válik; legyen gyönyör, halállá válik..." (Hamvas Béla) Én ebben hiszek.... Akinek van -adnia kell! Ha nincs is semmid, van szeretet a szívedben -hát adj belőle! Van mosoly a lelkedben -hát osztogasd bőven! Van segítő szándék benned -hát segíts! Mindenkiben van valami jó, amit megoszthat másokkal - hát tegyétek!

2011. március 8., kedd

egy Dorothy

.....Ugyanaz a fénysugár tárgyanként más-más hatást érhet el, attól függően, hogy az adott tárgy mennyi fényt ver vissza, illetve nyel el. Ehhez hasonlóan az élmények is különböző hatással vannak ránk...

Akár be is helyettesíthetjük a szöveg szavait:
.....ugyanaz a információ egyénenként más-más hatást érhet el, attól függően, hogy az adott ember mennyi információt ver vissza, vagy nyel el. . . .

Ez annyira igaz, hogy nem is kellene foglalkoznom vele. De beleült az agyamba.
Hát én régebben rengeteget visszavertem az információkból. De mára rájöttem, miért vagyok ilyen értetlen és miért álltam be tiltakozásra, védekezésre.
Tudom a miértjét.
Tudom a megoldását is, de a 41 év skatulyában telt, a beidegződések, a sémák és a korlátok erősek, mert erősnek építettem őket. Van egy tuti jó falam körbe-körbe........ a kőműves kalapot emelne, ha látná :))))
Bár ütöttem már réseket ebbe a falba, sok helyen betör a napfény és megvilágít dolgokat.
Bejönnek hangok is, már hallok a belső fülemmel, csak még nem hiszem el minden szavát.
...s tegnap találtam egy helyes kis  ajtót is rajta, és tudom a varázsigét , ami nyitja. Csak néha elfelejtem, ha megijedek vagy félek, vagy ha megbántanak, mert olyankor megint elbizonytalanodom.
Kislányként nagyon elvarázsolt  Óz meséje, a piros cipellő, a sárga köves út .

A sárga köves út. . .  

Mindenkinek van egy "sárga köves útja"..... csak nem feltétlenül sárga.
Az enyém kék, méghozzá világoskék, mint a nyári égbolt. Már sejtem hová visz, tudom, hogy ha megyek, haladok rajta, el is érem azt a helyet ahová tartok, de nem tudom mi vár rám útközben. Repülő majmok talán nem...... meg a pipacsmező, ami mérgező az sem lesz. A keleti meg a nyugati banya bizonyosan ott lesznek:) Nehogy már azt is megússzam :))
De menet közben biztosan leselkedik rám ezer meg ezer információ, rengeteg véletlen, és valószínűleg sok emberrel is találkozom majd.
A feladat - nem könnyű - meghallani a számomra fontos információkat, észrevenni azokat a "véletleneket", és bátran szóba állni a szembejövő emberekkel - hátha ők hordozzák az információt!

.. .. .. én már a saját "sárga köves" utamat járom, tán van hozzá piros cipellőm is, mellettem van a bádogember és a bátor oroszlán is, és lehet ott van a  madárijesztő is valamelyik napraforgó táblában.

. . . .de hogy most én vagyok Dorothy,  az tuti :)))))


És a tegnapi tanítás Tamástól a számomra az, hogy világ megváltoztatásához csak szeretet kell, mert a szeretet érintésétől minden megváltozik.

De ezt tapasztaljuk nap, mint nap:)









1 megjegyzés:

  1. ...és mára tudom, hogy a bátor oroszlán az én Bogyesz barátom! Hatalmas, ahogy viszi a hátán a terhét és hogy fel nem adná semmiért, mert tudja, hogy a vége happy end lesz! Belőle merítkezem, amikor fáj valamim és azonnal tudom, hogy nincsen baj! Példa értékű emberke... Hajrá Zsuzsi, ..példakép lettél, és ezt először a Dórika mondta ki... <3
    Szeretlek :)

    VálaszTörlés